1. Kan jeg godt komme med, selvom jeg aldrig har sejlet før? Jeg kan jo ikke engang binde et knob!
  Ja, det er lige netop sådan nogle som dig, skibene gerne vil have med. Vi skal nok lære dig de knob, der er nødvendige undervejs! Og hvis du er i tvivl, så spørg endelig! Det er jo sail training.

 2. Hvordan er sikkerheden ombord?
  God. Inden skibene sejler kontrolleres de af Sail Training International (STI), som stiller krav til sikkerheden på de deltagende skibe.

 3. Hvad skal jeg lave ombord?
  Det afhænger af, hvilket skib du skal sejle med, men typisk skal du hjælpe til med alt fra at sætte sejl og styre til at lave mad, vaske op og gøre rent.

 4. Kan jeg komme på internettet?
  Nej. Skibene har forbindelse til internet, men det er altså ikke til for, at besætningen kan opdatere deres facebook, eller hvad man ellers lige har lyst til.

 5. Hvor mange er der på skibet? Og hvor gamle er de?
  Det afhænger af skibet. Det kan variere fra ca. 10 til over 100 personer.
  The Tall Ships Races er for unge mennesker, og målgruppen er 15-25 årige.

 6. Kan jeg komme i bad og vaske tøj ombord?
  Det skal du ikke regne med. På nogle skibe kan du, men generelt må du vente til du er i havn, hvor der er opstillet bade og er mulighed for at vaske tøj.

 7. Hvad nu hvis jeg bliver søsyg?
  Bare rolig, det sker for mange. Jeg bliver stadig søsyg, når jeg skal ud - sådan er det. Du kan evt. købe noget mod søsyge hjemmefra. Der findes piller, plastre, armbånd m.m. - noget kan købes i håndkøb, andet er på recept. Det er svært at sige, hvad der virker bedst på dig, så spørg evt. din læge til råds.

 8. Skal jeg have gummistøvler med?
  Ja! Gummistøvler er et must!