På et skoleskib får dit barn alle muligheder for at udvikle og udfolde sig. Når vinden pludselig skifter retningen, eller regnen pisker, kræver det både teamwork og evnen til at tænke selvstændigt for at manøvrere skibet sikkert i havn. Det er situationer som disse, der lærer de unge at tage ansvar og navigere i uforudsete situationer. Ombord på et skib, vil de få mange succesoplevelser. De vil opnå forøget og potentielt fornyet selvtillid, da der er mange opgaver som skal løses både selvstændigt og i samarbejde med resten af besætningen. Ombord på et skib forventer man noget af hinanden, for ellers bliver det svært at få vind i sejlene og skibet sikkert i havn. Når vi sender trainees afsted på skoleforløb, er vi med til at fremtidssikre deres kompetencer og skabe selvhjulpne individer.

Som forældre til et barn der vil være trainee på et af skibene, er der sikkert nogle praktiske spørgsmål i gerne vil have svar på, samt vide hvad jeres barn får ud af turen.

For at deltage skal dit barn have en ulykkes- og rejseforsikring. Trainees er forsikrede mens de er ombord på skibene.

Sikkerheden ombord på skibene er god. Inden skibene sejler, kontrolleres de af Sail Training International (STI), så alle sikkerhedsforanstaltninger er opfyldt.

Dit barn vil få et minde for livet ved at deltage som trainee på et skib. De vil lære at tage ansvar, indgå i sociale sammenhænge og håndtere udfordringer og pressede situationer.

På denne tur vil der ikke være internet, smartphones og tablets. De unge oplever i stedet naturen og sammenholdet ombord på et skib.