Ved Tall Ships Races 2019 i Aarhus vil vi arbejde i den nye strategi på området “Grøn Konference og Event Håndbog”. Det betyder at vi arbejder med følgende områder:

Transport
Vi gør det nemt for publikum at komme til TSR2019 på cykel og med offentlig transport bl.a. ved at lave gode cykelparkeringsforhold og ved at kommunikere de bæredygtige alternativer til publikum. Vi tilbyder publikum en tur i solfærgen langs havnebassinet. Intern transport vil primært foregå med elbiler.

Affaldsressourcer
Vi tilbyder affaldssortering til vores gæster, ligesom vi affaldssorterer backstage, som minimum efter AffaldVarme Aarhus’ system. Vi indgår samarbejde med den lokale genbrugsstation Reuse om at låne møbler og anden indretning, for at minimere nyindkøb og promovere genbrug. I samarbejde med lokale sejl/surferklubber vil vi lave sweeps i havet.

Frivillighed
I samarbejde med Rethinker uddanner vi en særlig gruppe af frivillige i bæredygtighed. De frivillige skal hjælpe publikum til at gøre det rigtige samt kommunikere til publikum om de bæredygtige tiltag.

Mad og drikke
Vi prioriterer lokalproduktion, økologi, politik for at undgå madspild og FSC certificeret emballage i udvælgningsprocessen af madboderne til publikum. Derudover vil vi prioritere et bredt udvalg, så der fx også sikres vegetarisk/vegansk mad.

Strømforbrug
Vi arbejder med så energieffektive løsninger som muligt. Eventets samlede strømforbrug skal komme fra vindmøller eller anden vedvarende energi. Hvis der skal bruges generatorer, vil vi arbejde for at bruge generatorer med biodiesel. Endelig vil vi lade vores elbiler op om natten, hvor der er meget overskudsstrøm.

AKTIVITETER
Som del af den maritime festival laves særlige aktiviteter som fokuserer på bæredygtighed og således skal bidrage til en øget interesse og forståelse for de miljø- og klimaproblematikker vi står over for.
Vi arrangerer blandt andet miljø- og klimaworkshops. Workshops-aktiviteterne skal give gæsterne og besætningsmedlemmerne konkrete take-home redskaber til, hvordan de kan agere mere bæredygtigt i deres dagligdag, og hvordan de i højere grad kan opleve og bruge naturen som madkilde. 
Derudover har vi en række børnerettede aktiviteter, f.eks. vores samarbejde med Verdenskortet ved Klejtrup sø. De laver en skala 1:10 af deres Verden i et 20m3 stort vandbassin hvor de via fokus på FN’s Verdensmål stiller skarpt på bl.a. den store skraldeø i Stillehavet som det ”8. kontinent” samt betydningen af engangsplastikken i vores dagligdags husholdning og forbrug.

De bæredygtige indsatser støttes af Tuborgfondet

 Aarhus Events logo